Voks

Privathospital Viborg

Abdominalplastik
Abdominalplastik er en operation, hvor man opstrammer løst maveskind som regel grundet graviditet eller stort vægttab. Når huden har været meget udspændt, og man taber sig meget på kort tid, kan det være rigtig svært for huden at følge med, og derfor bliver huden nogle gange ved med at hænge løst. Dette kan være til rigtig stor psykisk belastning, da man ikke opnår målet om den krop, man gerne vil have. Nogle gange kan den sidste udvej være en abdominalplastik. På denne måder slipper man for det trælse maveskind. Dog får man nogle store ar, men disse vil blive mindre synlige med årene.

Når man vælger at blive opereret, skal man selvfølgelig være opmærksom på, at der kan opstå komplikationer henholdsvis under og efter indgrebet. Alvorlige komplikationer er heldigvis en sjælenhed ved denne type operation, men man ser dårlig sårheling, dårligt kosmetisk resultat og blødninger. Ting som alle kan føre til endnu en operation. Dette er dog ikke noget der skal afskrække en, da operationen ofte fører til en forøget livskvalitet.

Bankart
En bankart operation kan også omtales som en stabiliserende skulderoperation. Det vil sige, at man altså har en instabil skulder. Hvis dette er tilfældet, mener man, at det skyldes, at overarmsknoglens hoved(caput humeri) ”glider” rundt i ledskålen(cavitas glenoidales). Dette kan forvolde rigtig stor skade, hvis/når den bevæger sig udover ledskålens kanter. Hvis/når dette sker, ser man oftest skader på selve ledkapslen, ledlæben og nærtliggende ledbånd.

Dette er en lidelse, som giver rigtig meget smerte, så man til sidst måske har svært ved almindelige hverdagsopgaver. Man kan få en bankart operation, hvor man går ind og udreder skaderne, så man gerne igen skulle kunne bevæge sin skulder uden smerter. Dette tager dog rigtig lang tid, og man skal forvente at gå igennem et langt genoptræningsprogram, og man kan godt regne med, at der skal gå minimum 5-6 måneder, inden man kan være klar til for eksempel at spille håndbold. Når dette er sagt, så kan sådan en operation fri dig for alle smerter.

Bartholin cyste
Bartholin cyste eller bartholinitis er en lidelse som ses ved 2% af verdens kvinder. Det er en lidelse i underlivet, som kan gå hen og blive rigtig ubehagelig. Oftest er cysterne kun på størrelse med en ært, og ikke noget de fleste kvinder ligger mærke til, og behøver egentlig heller ikke behandling. Dog kan man være uheldig og få en cyste på størrelse med et æg. Dette er både smertefuldt og irriterende. Desuden kan man være endnu mere uheldig og få betændelse i cysterne, og her skal man altså søge læge. Der er flere metoder til at fjerne cysten, men fælles for dem, er at man dræner den, så man endelig slipper helt af med.

Den mest effektive metode er Word-kateter. Dette er et dræn, man går med i 4 uger, og på denne måde sikre man sig, at cysten ikke kommer tilbage. Dog kan man ved den metode godt opleve så meget ubehag, at man ikke kan gennemføre behandling, men der er også andre alternativer, så man kan komme sin lidelse til livs.