Voks

Åreknuder

Åreknuder

Se mere info på åreknuder og åreknude behandling priser
Åreknude behandling

Åreknuder er fremtrædende og snoede vener på benene, som kan genere kosmetisk eller være symptomgivende i forhold til andre sygdomme. Den mest udbredte behandling af åreknuder er igennem kompressionsbehandling med støttestrømper eller støttebind. Ved hjælp af kompressionsbehandling af åreknuder lægger man et tryk på venerne, således at der ikke kan ophobes blod i benet, hvilket betyder at man i princippet "presser" hævelsen væk og derved forhindrer åreknuder.

Behandling af åreknuder kan ske gennem en skånsom skumbehandling, som dog er mindre udbredt, da det er en relativ ny metode. Skumbehandlingen foregår i lokal bedøvelse og kræver flere konsultationer, men åreknudebehandlingen er nogenlunde smertefrit og kræver ingen hospitalsindlæggelse, narkose eller operation. Skumbehandlingen foregår således at der sprøjtes skum ind i den store overfladiske vene og derved ødelægger man den vene som er årsag til åreknuderne. Ved hjælp af ultralydsscanning bredes skummet ud langs venen, til den når åreknuderne. Behandling for åreknuder ved hjælp af en skumbehandling er en skånsom måde i forbindelse med åreknudebehandling. Hvis ikke behandlingen af åreknuderne er nok, kan man i stedet vælge at operere.
Fjernelse af åreknuder

25% af alle patienter med åreknuder bliver opereret. Operationen foregår enten i lokal bedøvelse eller fuld narkose, og operationen vil kræve sygemelding fra dit arbejde i en kort periode. Normalt kan arbejdet genoptages efter 1-2 uger. Fjernelse af åreknuder sker i de fleste tilfælde igennem en operation i lysken, hvor de overfladiske vener løber ned til de dybe vener, og forårsager åreknuderne. Når man fjerner åreknuder er det største succeskriterie at alle beskadigede vener bliver behandlet og at alle blodkar underbindes. At karene underbindes betyder at man ligger en tråd omkring en blødende åre. Er der tale om mange åreknuder rundt på benet, vil man som regel også gå ind og lave en masse små indgreb, hvor man udtrækker blodkarene, for at fjerne åreknuder.
Åreknuder operation

Operation af åreknuder er en metode der bruges hvis der er væsentlige gener med uro, hævelser eller kosmetiske gener. Der vil være en forundersøgelse hvor en karkirurg fastslår hvilken form for åreknuder der er tale om, og der vil blive lagt en specifik plan for behandlingen af åreknuderne. Operation af varicer, som åreknuder også kaldes, er et relativt simpelt indgreb og kontrol efter åreknudeoperation er ikke relevant, da der som regel ikke opstår nogle alvorlige problemer efter operationen. Efterfølgende kontrol kan dog aftales med kirurgen. Operation af åreknuder er væsentlig for at forhindre større sårproblemer og for at fjerne andre symptomer eller bivirkninger af varicer. Åreknuder er ikke anset som farlige, og er en relativ banal lidelse, og operationen af åreknuder er et indgreb som medfører få komplikationer og risici. Se priser på åreknude behandling århus og åreknude behandling københavn i menuen.
Åreknuder laser

Laserbehandling af åreknuder er en mere skånsom behandling end operation, og vil ligesom skumbehandling ikke kræve sygefravær, da det foregår under lokalbedøvelse. Behandling af åreknuder ved hjælp af laserbehandling er en form for varmebehandling langs venen. Laserkateteret føres ind i venen på låret og placeres tæt ved den dybe vene i lysken eller knæhasen, hvorved venen lukkes pga. koagulering, da kateteret ved udtrækning er 1000 grader varm. Laser til brug i udbedring af åreknuder er en kortvarig behandling og patienten kan i princippet arbejde næste dag.
Varicer

Varicer er den lægelige betegnelse for åreknuder, og er meget hyppige. Op mod 15 % hos mænd og 25 % hos kvinder vil på et tidspunkt lide af tydelige varicer. Varicer er ufarlige og kan behandles på flere forskellige måder, alt efter patientens gener. De primære varicer skyldes en fejl i veneklapperne i de overfladiske vener, hvor der ikke kan påvises sygdom i de dybe vener. De primære åreknuder er som regel også arveligt betinget. De sekundære varicer fremkommer oftest efter tilstande med blodprop i benet, da de dybe veneklapper derved er blevet ødelagt. Varicer kan behandles ved hjælp af kompressionsbehandling, varice operation, laserbehandling af varice samt nyere metoder som skumindsprøjtning.

Åreknuder opstår fordi veneklapperne ikke fungerer rigtigt, og ikke optimalt hindrer tilbageløb af blodet i venen. Symptomerne er som regel ømhed, tyngde i benene, kløe og hævelse. Derudover vil der være kosmetisk ubehag, som i sig selv kan være grundlag for en åreknudeoperation.
Efter åreknudeoperation

Ligesom en hvilken som helst anden lidelse kræver behandling af åreknuder en restitutionstid. Efter en åreknudeoperation er det vigtigt ikke at holde sig for meget i ro, på trods af at der de første dage vil være lidt smerter. Det vil derfor være optimalt at man allerede den første aften efter operationen sørger for at bevæge sig. Brug af støttestrømper efter åreknudeoperation er ligeledes vigtig, da det hjælper til en del af behandlingen. Kompressionen skal bruges efter man har fjernet forbindingen efter operationen. Motion efter åreknudeoperation er rigtig vigtig, da det hjælper til at få gang i muskulaturen og blodomløbet.

Behandlingen af åreknuder uden brug af operation kræver også en smule efterbehandling, og støttestrømper eller støttebind anbefales altid efter, eller i forbindelse med, åreknudebehandling. Dette gælder både efter fjernelse af åreknuder, åreknuder i benet eller efter laserbehandling af åreknuder.


Der findes forskellige specialister i åreknuder og privathospitaler tilbyder flere forskellige behandlingsmetoder. Ligemeget om det drejer sig om indvendige åreknuder, åreknuder i ben, åreknuder i testikler, i skeden eller andet, vil åreknudespecialister kunne være behjælpelige med den rette behandlingsmetode til dig.