Voks

Hårfjerning

Hårfjerning
Hårfjerning laser

Permanent hårfjerning med laser - se priser og info på hårfjerning her på siden

Træt af altid at bøvle med barbermaskinen, voksbehandlinger og andre remedier man kan købe sig til, for at bekæmpe den trælse hårvækst? Hårfjerning er et af de private, fysiske problemer herhjemme, som vi som mennesker synes er mest generende i løbet af vores liv - især kvinder synes hver dag kan være en udfordring. Ligemeget hvor tit man skifter skraberen ud, sætter nye barberblade i, eksperimenterer med hjemmekøbt voks, eller køber sig til voks behandling på den lokale skønhedsklinik, så vokser de træls hår stadig frem på ben, under arme og hvor de ellers kan generer kvinder. Med aldring kommer også hårvækst på andre steder, hvor det føles unormalt og kan generer rent kosmetisk. Nogle kvinder får med alderen et lille overskæg af mørke hår, som kan sænke deres selvtillid drastisk, og andre oplever stort ubehag ved behåring andre trælse steder.

Hårfjerning henvender sig til mænd og kvinder i alle aldre, og er som regel målrettet dem med mørk hårvækst.

Hårfjerning ved hjælp af lys

Få fjernet uønsket hårvækst ved hjælp af IPL. IPL står for Intens Pulse Light, og kaldes i det daglige for Ellipse. Permanent hårfjerning ved hjælp af Ellipse foregår ved at der udsendes noget lys, som absorberes i det enkelte hårstrå, hvor farven i håret omdanner lyset til varme og derved ødelægger hårrodens evne til igen at kunne producere hår. Det er en relativ smertefri behandling, og der mærkes kun en lille prikken i huden under behandlingen, og du slipper for generende hårvækst på kroppen. En behandling vil som regel kun tage omkring en halv times tid, hvor det på benene kan tage op til 2 timer, afhængig af mængden af hårvækst. Hårfjerning behandlingen kræver gentagelse, og der skal som regel 6-8 behandlinger til, for at bibeholde et tilfredsstillende resultat. Én behandling holder i nogle måneder, hvorefter behandlingen skal gentages, hvis man ønsker et vedvarende resultat.

Undgå at bruge hårfjerningsmidler 1 måned før behandlingen, da det kan ødelægge det færdige resultat af behandlingen med Ellipse. Du må dog gerne anvende skraber, da det ikke ødelægger hårrødderne.


Permanent hårfjerning - hårfjerning med laser

Hvis man skal have fjernet uønsket hårvækst ved hjælp af laser, er der en række kriterier som er vigtige for at få det bedst mulige resultat. Blandt andet er det vigtigt at hårene er mørke og at huden er så bleg som muligt - på den måde har laseren bedst effekt. Hårfjerning laser har derimod ingen effekt på lyse eller grå hår.

Hårfjerning ved hjælp af laser foregår ved at varmen fra laserstrålen ødelægger hårsækkene - altså fungerer hårfjerning laser behandlingen på samme måde som behandlingen med Ellipse. Hårfjerning med laser ødelægger de hårsække der er i vækstfase, hvilket vil sige at de hårsække som er i hvilefase ikke vil blive ødelagt, og derfor kræver det flere behandlinger at få alle hårsække med.

Lasebehandlingen giver ikke en decideret permantent hårfjerning, men forlænger den hårfrie periode fra måneder til år. Holdbarheden af behandlingen er dog meget forskelligt fra person til person,d a folk reagerer forskelligt på hårbehandlingen. Med flere laserbehanddlinger er det muligt at opnå en næsten permanent hårfjerning løsning, men dette kræver at behandlingen holdes ved lige i en længere periode, så man er sikret det bedste resultat. Dog skal bemærkes at der stadig ikke er garanti for at hårene ikke vokser ud igen. Efter endt behandling er det vigtigt ikke at udsætte det behandlede område for direkte sollys, men at man venter nogle uger med at ligge sig ud i solen. Selv efter de uger, skal området smøres ind i solcreme.